"Ботев" (Враца) започна подготовка с 23-ма футболисти, от които трима играчи от юношите старша възраст на клуба – Мартин Димитров, Найджъл Яниславов и Вилиян Манолов. Новият старши треньор Викторио Павлов изведе състезателите за първото занимание на градския стадион пред малцина зрители. Преди това специалистът бе представен официално от спортно-техническия директор Валери Цветанов. Като помощник-треньор в "Ботев" се връща Тодор Гарев. Други промени в щаба няма. За подготовката на вратарите ще се грижи Венци Иванов, а като кондиционен наставник остава Ивайло Младенов.

„Надявам се тази година да бъде по-добра и да не изпитваме затруднения от гледна точка на организацията - с търсене на нови треньори по средата на сезона, с треперене до последно дали ще останем в професионалния футбол и ще запазим ли лиценза си. Имам уверението на председателя на Управителния съвет Николай Иванов, че нещата ще са в нормата. Надявам се да не изпускаме контрола, защото после трудно можем да тръгнем по правилния път“, заяви Цветанов, цитиран от "Конкурент". До момента напускането на клуба с документи са заявили Георги Пейчев и Юлиан Ненов. Своите договори пък няма да подновят Светослав Валериев и Даниел Васев.

„Благодаря на ръководството на "Ботев" (Враца), че ми гласува доверие. С хората от Управителния съвет обсъдихме обстойно детайлите. Идвам в клуб с големи традиции. Специално на мен стадионът във Враца ми е носил доста положителни емоции. Искам да работя и да се развивам. Потенциалът на отбора е добър - има млади момчета, но и опитни футболисти. Ще се опитаме с колегите ми в щаба да подобрим нещата и Ботев да се бори за челните места в „Б“, които дават право за влизане в елита“, каза Викторио Павлов.

Специалистът ще пробва да привлече двама-трима играчи, които да засилят конкуренцията в тима. „Най-важно е момчетата да бъдат здрави, да играят със сърце и да радвата хората, които идват да ги гледат“, сподели новият наставник на врачани.

Подготовката на възпитаниците му ще премине у дома. До края на седмицата ще се уточнят и контролите. „Обичам проверките да са със сериозни отбори и ще държа на това нещо, независимо от резултатите, които ще се получат, защото само така се вижда нивото, къде грешим и какво трябва да се подобрява. Надявам се до ден-два да дойдат 3-4 играчи до 21 г., които да привлечем да защитават цветовете на "Ботев". Запознат съм с хората, които заварвам. С предишния треньор сме в добри отношения и той ме е запознал с обстановката“, каза още Викторио Павлов.