„За да му е дебел врата на вълка, сам си гони агнето и сам си го хваща. Така е и при нас. За да сме спокойни на 8 август, че като започне първенството, ще имаме отбор, трябва преди това да свършим доста работа. Доволен съм, че съм в Славия. Доволен съм, че се връщам като треньор, доволен съм, че се връщам в тим със сериозен потенциал, като стар и сериозен клуб”, сподели новият наставник на “белите” Велислав Вуцов на първата си пресконференция днес.

„Аз съм играл тук и съм изкарал две отлични години като футболист. Намирам Славия като тим с огромен потенциал и футболисти. Смятам, че трябва да остане този отбор, може би ще има козметични промени. Потенциалът е доста сериозен. Може би е нужно да се направи конкуренция на някои постове, но не и големи промени. Трябва да се промени най-вече картинката в класирането. Няма да правя анализ защо Славия е на 9-о място, затова искам да започна на 25 юни, да съм ангажиран пряко оттогава. Ако ме е страх, ще си стоя вкъщи. Не ме е страх. Има какво да се прави и да се променя, защото 9-о място с 15 загуби трябва да се промени. Гарантирам, че отборът ще има съвсем друг облик. Целта ми е да има по-здрав състав, който да се бори във всеки мач, да направим така, че тези, които са пред нас да ги бием когато и където можем. Смятам, че трябва да намалим загубите минимум на половина, отколкото бяха тази година”, добави още Велислав Вуцов.
„Количеството нови не мога да кажа сега, но има 1-2 с реални оферти, които могат да заминат, ако излязат основни играчи, ще трябва да им се намерят заместници. Моята идея е Славия да има 17-18 много добри футболисти и още 6-7 млади, които да са близо до първия отбор. Футболист на всяка цена няма да взимаме”, уточни Вуцов.
Старши треньорът на „белите” обяви и настоящите планове на тима за подготовка: „Първата тренировка е на 25 юни в 18.00 часа. На 28 юни вечерта се пътува за първия лагер, който ще продължи 2 седмици. След това ще има една седмица престой в България, гласим евентуално после пак лагер в чужбина. Единствената цел на лагерите в чужбина са добрите контроли, които да се изиграят. Това е идеята за ходене навън.”/БЛИЦ