ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Янтра (Габрово) успя да постигне победа с 2:1 срещу лидера във Втора лига Септември (София) при гостуването в Драгалевци.

Велислав Василев откри за гостите още в петата минута, а Симеон Александров изравни за домакините в 24-ата минута. Айвън Ангелов даде нов аванс на Янтра в 57-ата минута, а това се оказа и последното попадение в двубоя. 

Тимът на Велислав Вуцов завърши срещата с човек по-малко, след като капитанът Петър Казаков беше изгонен за два жълти картона в 78-ата минута, но това не оказа влияние на крайния резултат.

След загубата Септември остава на върха с 47 точки - само с две пред втория Спартак (Варна). Янтра е пети с 40 точки, колкото има и Монтана.

 200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Мачът започна мечтано за гостите. В петата минута момчетата на Вили Вуцов се възползваха от грешка в центъра на терена, Велислав Василев бе изведен очи в очи срещу Димитър Шейтанов, и се разписа - 0:1. 

В 20-ата минута Ивайло Михайлов получи добра възможност да изравни резултата, но ударът му премина на сантиметри от целта. В 24-ата Айкут Рамадан подаде майсторски на Симеон Александров в наказателното поле, който засече с глава, ударът му бе избит от стража на Янтра Борис Груев, но при добавката преотстъпеният от ЦСКА футболист изравни - 1:1.

В 37-ата минута капитанът на Септември Асен Георгиев отправи мощен изстрел, топката се отби в напречната греда.

В 57-ата минута гостите от Габрово отново стигнаха до преднина. След разбъркване в наказателното поле Петър Вуцов върна топката към Айвън Ангелов, който матира стража на Септември - 1:2.

В 78-ата минута капитанът на Янтра Петър Казаков получи втори жълт картон от главния съдия Мариян Гребенчарски и гостите доиграха срещата с 10 човека.

Мачът в столичния квартал Драгалевци се игра пред повече от 1000 зрители, като габровци се радваха на солидна агитка.

ВТОРА ЛИГА, 23 КРЪГ
От 2 март (събота)
Литекс – Марек 2:1
Добруджа - Спортист (Своге) 2:1
Дунав (Русе) - Черноморец (Бургас) 2:0
Марица – Бдин 3:2
Спартак (Варна) - Беласица 1:0
Монтана - Спартак (Плевен) 1:0

На 4 март (понеделник), 12:15 часа
Септември (София) – Янтра 1:2

На 4 март (понеделник), 15:30 часа
Черноморец (Балчик) - Лудогорец II
Струмска слава - ЦСКА 1948 II

ВTOРА ЛИГА - СЕЗОН 2023/2024