Бившият треньор на "Левски" и Славия Вили Вуцов се изказа изключително неуважително към един от героите от САЩ'94 - Красимир Балъков. Синът на Иван Вуцов, чийто най-голям успех е да води "Левски" в два мача, нарече магическия халф "невиждано менте".

"Красимир Балъков е едно невиждано менте! Той беше причината за провала на Черноморец, който се опита да постигне това, което сега прави Лудогорец. Даваха се пари за Бобич, за Мобич, за този, за онзи... Трябваха резултати, а такива нямаше. Парите ги имаше, а нещата съвсем не се случваше. Причината беше само и единствено една", шокира безработният Вуцов.

Той обаче не пропусна да похвали силните на деня Лудогорец.

"Лудогорец е един от малкото клубове, в които се работи последователно и правилно. Кирил Домусчиев правилно спомена, че дори и да има грешки в отбора, те се дължат на растежа. Започнаха от дъното и се качиха на първото място в елита ни. Какво по-добро доказателство за правилната работа в клуба? Това е отбор, който е от измерение, различно от приетото за България. Този тим може да вкара гол от всяка една ситуация. Това е предимство, което не е за пренебрегване.

Лудогорец има може би най-добрия вратар в страната, имат перфектни защитници, разполагат с Кайсара, Дяков, Марселиньо, Платини, да не забравяме, Мисиджан, Абало, Стоянов, Мишо Александров... Какво да се каже повече?".

Вуцов не пропусна да засегне и темата "Левски", като веднага нападна друг свой колега.

"Това нещо - със Славиша Йоканович, беше голяма грешка в "Левски". Моделът с българин-треньор би трябвало да е по-качествен. Даже нещо повече - смятам, че ако роден специалист е не само треньор, но и мениджър, ситуацията ще е доста по-добра.

Но да се върнем на темата - Йоканович с нищо не доказа, че разбира какво въобще представлява "Левски". Той не осъзнаваше на какво е способен отборът му, в тогавашния му вариант. Тогава бе допусната страхотна грешка - бе казано категорично, че нито един футболист не става и че въобще всичко, което се прави е грешка. Не беше реално да се смята, че само един малък Вутов е над всички, а останалите не стават. Лошо убеждение беше това. Похвално е това, че Тони Здравков обърна мисленето на

При Йоканович отборът на "Левски" не се мъчеше, а се състезаваше вътрешно. В игрови план, след махането на Славиша вече има доста голямо подобрение. Не може обаче само един треньор да е бил виновен за всичко. Нито пък само един ръководител. Играчите също трябва да поемат от напрежението. Същото това напрежение, което дойде от приказките за някакви легенди, които щели да ни се случват отново в Шампионската лига. Как ще стане това, като си на 16 точки от първия? Просто не се гледаше сериозно на нещата.

Жал ми беше за Петев. Много беше очернен и пострада обаче и самият Наско Сираков. Остана много обиден и засегнат. Той пострада не по-малко и от Ивайло".

Бившият наставник коментира и ЦСКА.

"Има подобрение като цяло в играта на ЦСКА. Отборът обаче има притеснение, що се отнася до мачовете навън - при гостуванията. "Червените" си изградиха стил на игра - добре затворени в защита, съчетано с бегове, които помагат на бранителите, а напред се разчита много на индивидуални действия на ветераните.

Двете черни момчета напред обаче нямат нищо общо с марката "ЦСКА". Никой не може да ме убеди в обратното.

Статичните положения носят много голове. Няма лошо. Защо да е минус, че се разчита основно на това? Много тимове и в Европа зависят точно от тези ситуации. При всички положения има много подобрение в ЦСКА. Направиха от нищо нещо, въпреки че в един момент бяха на прага на изчезването. Лошото в отбора е това, че в момента чужденците им не са на особено високо ниво".