Треньорът на Славия Велислав Вуцов остана разочарован след загубата от Пирин с 0:1 в Кюстендил. "Белите" и днес показаха доста слаба продукция.

"Честита победа на Пирин. Нашият отбор с поведението си на терена показа, че нищо добро не го чака. Моето разочарование е огромно, защото това, което виждам в някои от нашите играчи, които са с претенции, е нула. Половината ни хора са уплашени, има стрес, не знам защо. Трябва да видим как ще излезем от ситуацията, защото с тази игра – нищо", заяви в типичния си емоционален стил Вуцов.

"Заслужено загубихме. През първото полувреме бяхме по-активният отбор. Бях убеден, че с малко повече агресия и хъс ще стигнем до гол, но видяхте, че не се получи. Първо започнахме полувремето изключително заспало, достигна се до поредното статично положение и отново пуснахме гол от статично положение. Вече съм убеден, че трябва и промяна в хората. Толкова много работим, залагаме, пък гол не вкарваме. Двамата нападатели - чужденци, с които бяхме днес (б.р. - Дубала и Жуниньо), трябва да се срамуват от присъствието си в мача. Ако ме питат мен, ще помоля на връщане да им вземат по някой лев за билет. Те гледаха мача отблизо. За жалост влезе младежки национал (б.р. - Радослав Димитров), също с присъствие нула. Противникът вкара едно момче – Кондев, през второто полувреме, за 20 минути направи така, че да го видим, че присъства в мача, а нашите изобщо не ги видяхме. Същото важи и за средните ни хора, особено в офанзивен план. Поне да се борехме в дефанзивен план", продължи младият специалист, цитиран от "Гонг".

"Всичко ме притеснява, сега не можем да правим нищо. Ако ръководството се съгласи, да вземем още един-двама до края на седмицата. Има възможност, но аз не вярвам, че може да се случи. Иначе ще бутаме до Нова година с това, което имаме. Просто не разбирам откъде е тази уплаха", клатеше глава Вуцов.

"Моята забележка е, че е ненормално в 16 часа да се играе през август. За мен това е луда работа", каза още наставникът.

Относно президента на Славия Венци Стефанов, тръгнал си преди края на мача от стадион "Осогово", Вуцов коментира: "Човекът е пътувал от чужбина, за да дойде да ни гледа. Създал ми е комфорт, не само на мен, но и на момчетата, и след като не получава това, което очаква, нормално е да е разочарован."

"Славия трябва да има друго лице, хората, които играят за клуба, трябва да имат друга отговорност. Аз не мисля, че това са им възможностите, виждам ги на тренировка, виждам ги в епизодични моменти от мачовете. Явно ги натискат умората, високите изисквания, и това ги сковава. Ако футболистите в нашия отбор променят страстта, хъса и желанието, могат да победят всеки отбор", завърши Велислав Вуцов. /БЛИЦ