Наставникът на "Ботев" (Пловдив) Велислав Вуцов даде традиционната си преди шампионатен двубой пресконференция. Той директно атакува БФС заради изместването на срещата с Лудогорец за петък. Според него това ще се отрази негативно на тима, тъй като играчите нямат време за възстановяване. Треньорът на "канарчетата" изрази притеснения и относно съдийството в двубоя, като нарече предишния двубой между двата тима "не в рамките на феърплея".

"Двете победи дадоха спокойствие в клуба и играчите. Всички се трудиха добре, бяхме дозирали нещата така, че играчите да имат по два дни почивка и да се натоварват двуразово. Подобрен е начинът на подготовка в нашия клуб. Всички работят на значително по-добра скорост. Динамиката е поне три пъти повдигната. Не се оплаквам от липса на старание. Вървим във възходяща линия", започна Вуцов.

"Предстои ни тежък мач с може би най-добрия отбор у нас в момента. Определено като състав... те имат 25-26 равностойни футболисти. Не се отнасяме със страх към разградчани. Няма нищо какво да ни притеснява. Да, победиха ни за Суперкупата, но ние играхме много добре. Малко време има до мача. Никога не съм крил, че моделът “Лудогорец“ е успешен. Не се плашим. Мачът е важен и искаме да се представим добре. Точките са най-важни. Искаме след този мач да не сме пак с 14 точки. Дано мачът да е в рамките на феърплея. Последният не беше в тези рамки, този се надявам да е такъв", каза още Вуцов.

"Срещата е в неподходящо време. Имаме петима младежки национали и Йордан Христов в мъжкия отбор. Всичките ще си дойдат довечера и днес отново няма да тренират с нас. Предварително беше ясно, че мачът ще е в събота. Лудогорец също имат 5-6 национали. Много "честно и почтено" беше, че преместиха мача. В края на работния ден в петък ми беше заявено най-официално, че мачът е в събота. Изведнъж - в понеделник решават мачът да е в петък. Сега стана така - единият има важни неща, пък другият -  кучетата го яли. Нека да ми се сърдят хората в БФС - предупредих ги, че ще ги кажа тези неща - но трябват промени и то повсеместни", недоволстваше треньорът на "канарчетата".

"Младежките национали 10 месеца нямат треньор! Как няма да е резил резултатът в Дания (б.р. 1:7)? Ние имаме петима национали там. Трябва да ги възстановим психически за двубоя с Лудогорец в петък. Младежите имаха 4 часа престой на летището в Амстердам. Лек път, виждате", завърши Вуцов.