Треньорът на „Ботев“ (Пловдив) Велислав Вуцов даде пресконференция преди предстоящия мач с Черно море от 3 кръг на „А“ група. Срещата между „канарчетата“ и „моряците“ ще се играе в неделя (3 август) от 18:00 часа.
 
„Откакто аз съм тук за първи път почиваме през седмицата. Преди това имахме по два мача. С този цикъл не можехме да направим нищо. Най-важно бе да възстановим футболистите физически и психически. Наблегнахме на по-здрави физически упражнения с риск да сме малко по-уморени. Трябва още малко да работим. Мисля, че свършихме добра работа. Работихме и по тактическите неща. Има проблеми във финансирането, които се отразяват и друго - има хора, които не са готови да променят статуквото си в отбора. Това влияе на всички“, коментира Вуцов.
 
„До седмица или десет дни всичко ще бъде решено. Пъзелът е подготвен за подреждане. Хората, които смятахме, че няма да ни вършат работа си отидоха. Футболът е бизнес. Когато има платени пари и вложени средства, се преценява как могат да се изкара печалба. Преценихме, че от напусналите не можем да вземем пари. Чест им прави, че се отказаха от последните си заплати и бонусите“, заяви треньорът на „Ботев“.
 
„За един или двама съм сигурен, че за нищо на света няма да останат. Не съм човекът, който ще говори за финанси, но всичко е платено за момента. Всичко преди това беше на едно много добро ниво, но и сега е така. Нормално е в момента да говорим за други цели. Аз искам да сме в осмицата. Сега имаме два домакински мача, като резултатите ще покажат какво можем. Гледах мача с Берое и сме доста по-добре от двубоя с Локомотив (София)“, добави специалистът.
 
„Аз съм максималист. Искам да имаме основа за едно бързо надграждане. Доволен съм от младите футболисти. Божидар Васев и Чунчуков се наложиха успешно. Владо Айтов също се справи добре с Берое. Това са момчета с перспектива. Търсим класа със селекцията ни“, обяви Вили Вуцов.
 
„Ситуацията с Доре е сложна, не съм му виждал очите дори. Вината е изцяло негова. Той не си е подал входна виза. Някои мениджъри им мътят главите, че ще спре да им се плаща, но този филм го няма. Те имат цена и ако някой иска да ходи, то ще е на цената, определена от клуба. Оферти за Хамза идват всеки ден, но за тези пари трябваше да са му счупили двата крака, за да го продадем. Вчера ми се обадиха да ме питат дали да дойдат едни немци да го гледат. Той е с болки в кръста, но тренира. Ще взема решение и за Лукин утре, защото и той има проблеми. Светослав Дрянов ще играе“, разкри наставникът на „канарчетата“.
 
„Всеки ден ми предлагат по 15-20 човека. Ако ви покажа телефона си, то ще видите, че той е пълен с бели и черни човечета. Няма да взема играч, който да се чудя какво да го правя. До десет дни ще вземем още добри играчи. С двама сме в напреднала фаза на преговори“, призна треньорът.
 
„Черно море е един добър и балансиран отбор. Дефанзивен отбор. Опитват се повече да надлъгват отборите. Знаем им всички добри страни. В България няма отбор без слаби страни. До шестия кръг нямаме лек двубой. Всичките мачове ще са трудни, но нагласата ни е да се опитаме да победим. Всичко друго, което не е победа няма да ме задоволи“, сподели Вуцов.
 
„Нека да дойде Иван Михайлов (шефът на фенклуба на Черно море) да свири. Да пита БФС дали може той да свири мача. Аз съм съгласен и ако той вземе свирката, аз ще съм доволен, даже може да вземе и щаба си. Имах разговор с шефа на Литекс да вземем няколко млади играчи. Ще видим какво ще стане“, завърши наставникът.