Треньорът на Славия Велислав Вуцов даде пресконференция преди първия мач с Берое от 1/2-финалите на турнира за купата на България. Двубоят е утре на стадион "Славия" от 15:30 часа.

"Време да приземим Берое. За тях мога да кажа, че определено в момента са по-добър отбор в сравнение с другите два, останали в турнира - "Левски" и Локо (Сф). Сгъстеният цикъл не е лесен за никого и прави отборите по-равностойни.

Навсякъде чета, че този мач е много важен, защото трябва да спечелим купата. Моята цел е да успокоя момчетата, за да могат да покажат най-доброто от себе си. Напрежението, на което сме подложени, видимо пречи на увереността ни.

А хората очакват много повече, отколкото реално можем. Всеки се надява да спечелим купата. Дано да имаме късмет и да стигнем най-малко до финала. Затова това е история, а тя се пише с поредица от мачове и победи в тях. Няма някой, който да не осъзнава пред какво предизвикателство сме изправени.

Вярваме, че тази среща е за историята, това съм казал и на играчите. Допълнителни премии не сме обявявали, сега е време да пишем история. Не трябва да залагаме на всяка цена на тази среща. Нужно е спокойствие и да победим, за да имаме по-голям шанс за финала. А в него вече можем да положим усилия, за да получим възможност да участваме и в така бленуваните евротурнири", коментира Вуцов пред радио "Дарик".