Димитър Андонов е новият помощник-треньор на Велислав Вуцов в тима на Янтра (Габрово). 35-годишният специалист се присъедини към щаба на габровци след треньорската рокада в началото на седмицата, обявиха от футболния клуб.

Андонов е роден е Ивайловград. Психолог е по образование. Като футболист е играл в елита за отборите на Берое, Марек и Хасково. Носил е също екипите на Сливен, Левски (Стара Загора), Миньор (Раднево), Свиленград, Чавдар (Бяла Слатина) и Черноморец (Бяла). Треньорската му кариера до момента е преминала в школите на Левски (пом. треньор U19 и старши треньор U17) ЦСКА (носител на Купа България с U14) и Септември (полуфинал за Купа България с U16). За последно работи като помощник треньор в Първа лига за отбора Хебър. Притежава UEFA A лиценз.

"След като получих покана и възможност да работя с човек и треньор като Вили Вуцов, въобще не се замислих. Очакванията ми са да помогнем за целта, която е поставена пред нас и отбора, а именно Янтра (Габрово) да запази мястото си в професионалния футбол", каза Андонов пред клубния сайт.