Черно море може да се подсили с нападател, минал през Ливьрпул. Става Въп­рос за 22-годишния Вилян Бижев, който подписа с мърсисайдци на 31 август 2011 година, но така и не успя да се наложи. После бе преотстъпван на немския Фортуна Дюселдорф и нор­вежкия Старт. През есен­та бившият младежки национал рита за Славия. Той записа 10 мача и 1 гол, но това не се оказа достатъч­но за наставника на белите Иван Колев, който го осво­боди.

На първата тренировка на варненци в сряда стар­ши треньорът Никола Спа­сов обяви, че клубът прего­варя с нападател от Бълга­рия. Чер­но море се раздели през та­зи зима с Мирослав Мано­лов и ще търси задължи­телно подсилване в атака. Бижев бе в плановете за зимна селекция и на Ботев Пловдив.

В същото време стана ясно, че вратар ще напусне "Тича". Това е третият страж на моряците Христин Христов. 19-годишни-ят футболист, който пази главно за дубъла през есен­та, е преценил, че трудно ще се пребори за място и е решил да потърси реализа­ция в друг отбор. Наскоро варненци привлякоха сръбския вратар Алек­сандър Чанович. Тимът бе напуснат от Илко Пиргов, чийто договор изтече, а титулярят Георги Китанов е контузен и ще е го­тов за игра чак в края на март. Никола Спасов има като опция пред себе си и Илия Николов.

Дотук Морето привле­че още халфа Петър Златинов, защитникът от Доминиканската републи­ка Алфонсо Марте е на проби.