Полският шампион Висла (Краков) проявява интерес към крилото на “Левски” Симеон Райков. Треньорът на тима Роберт Мааскант признава пред “Меридиан Мач”, че два пъти е пращал скаути, за да гледат футболиста.
 
Първият път мониторингът се провалил, защото агентът на Висла бил на трибуните на стадион “Васил Левски” за мача на националния отбор с Англия (0:3). Тогава Симеон Райков въобще не се появи в игра. При втория опит скаутът на тима от Краков е гледал крилото 90 минути в сблъсъка с Лудогорец.
 
“Следим Симеон Райков. Това естествено не означава, че той със сигурност ще играе при нас. Оглеждаме българския пазар за млади и качествени футболисти. Райков отговаря на това описания и заради това сме го набелязали”, разкрива Мааскант пред изданието.
 
Очаква се тимът на Цветан Генков да гледа Симеон Райков поне до края на годината, преди да прецени дали да прати официална оферта до “Левски”. Крилото дойде на “Герена” като свободен агент преди началото на сезона. Преди това пловдивчанинът помогна за промоцията на “Ботев” (Враца) в елита./БЛИЦ