ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Янтра и Славия се срещат от 13:30 часа в последен 1/16-финал за Купата на България. Победителят ще домакинства на ЦСКА в следващата фаза - на 5 декември. 

Двубоят в Габрово е и задочен спор във фамилия Вуцови. Вратата на Славия пази Светослав, а за Янтра основен играч е Петър, който е полузащитник. Досега Вили и синовете му никога не са се изправяли един срещу друг в мач на толкова високо ниво. Едно е ясно със сигурност - фамилия Вуцови ще има представител в осминафиналите. 

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Мачът няма да се излъчва по телевизията. Това обаче ще е плюс за домакините, защото по този начин на стадион "Христо Ботев" ще могат да дойдат повече фенове, въпреки ранния час и работния ден. Цената на билетите е 6 лева.

Вили Вуцов, който е бивш футболист и треньор на Славия, вече е взимал скалпа на "белите" като треньор, и то точно на 1/16-финалите за Kупата на България. На 4 ноември 2000 година ексцентричният специалист е начело на Спартак (Плевен), който доминира по това време в "Б" група, и надиграва "белите" с 3:1 на стадион „Белите орли“. Toчни за тима му са Стоян Ацаров, Тодор Колев и Мартин Подвързачов. 

Днес треньорът на Янтра ще има възможност за втори път да изхвърли Славия. След дълго изтърпяно наказание Вили Вуцов ще може да седне отново на резервната скамейка. Санкцията му беше от 6 мача, но бе намалено на 4. При габровци няма кадрови проблеми и Вуцов ще може да заложи на най-доброто. Янтра е в серия от 4 поредни равенства и 1 загуба в шампионата на Втора лига. Славия пък спечели с по 1:0 последните си два двубоя в Efbet Лига - срещу Етър и Ботев (Враца).

За "белите" се завръща крилото Кристиан Добрев, който лекуваше контузия в коляното, получена по време на лагера в Банско през октомври. За мача днес треньорът Златомир Загорчич няма да може да разчита на Иван Минчев. Техничарят е с вирус и медицинският екип на "белите" прави всичко възможно да го възстанови за гостуването в Разград на Лудогорец в неделя.

Групата на Славия: Георги Петков, Светослав Вуцов, Венцислав Керчев, Ертан Томбак, Виктор Генев, Велко Йеленкович, Мартин Георгиев, Сибири Кейта, Денислав Александров, Емил Мартинов, Емил Стоев, Ерол Дост, Кристиян Стоянов, Галин Иванов, Владимир Николов, Тони Тасев, Кристиан Добрев, Роберто Райчев, Mартин Сораков

Купа на България - сезон 2023/2024
Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!