Сливнишки герой успя да победи с 1:0 Витоша (Бистрица) и да го свали от върха в Югозападната "В" група. В същото време Марек (Дупница) надви с 4:0 Германея (Сапарева баня) и оглави класирането след междинния 24-и кръг.

Срещата в Сливница започна сравнително мудно, с много предпазлива игра и от двата отбора. Главен рефер на двубоя беше елитният съдия Калин Людмилов.

В 19-ата минута Витоша имаше шанс да поведе, но звездата на отбора Николай Божов стреля в аут от непосредствена близост. След това пропуск направи и Христо Господинов.

В 34-ата минута Харизанов от Сливнишки герой можеше да вкара, след като при центиране отляво за нарушение срещу Милен Кикарин, се озова сам срещу Митов, но не успя да реализира.

В 37-ата гостите имаха претенции за дузпа, когато Божов нахлу в наказателното поле на Героя, тъмнокожият защитник Джоузеф Апиниг му изби топката със шпагат, но нападателят остана да лежи на тревата. Реферът обаче даде сигнал за чиста игра.

В края на полувремето настанаха батални сцени на терена, когато след грубо нарушение на Антон Петров от гостите, срещу Венцислав Гурков, двата отбора се награбиха едни други. След около две-три минути разправия, реферът Людмилов декорира в жълто играча в зелено Антон Петров и Николов от домакините за бурната му реакция, информира още сайтът на Сливнишки герой.

През второто полуврече играта стана по-динамична, и на моменти откровенно груба. В 54-ата минута Гурков можеше да се възползва от една грешка в центъра на Витоша, когато настигна една върната топка към митов, но миг преди да я довкара вратаря на бистричани я улови.

в 65-ата играещият в Сливнишки герой бистричанин Георги Амзин отправи чудесен удар от около 30 метра, но топката прелетя над вратата.

В 73-ата гостите имаха хубав шанс да поведат, когато след центиране от пряк свободен удар отдясно Христо Господинов засече, но топката излезе в аут. В последвалата атака домакините пък имаха своя шанс, когато Николов догони топка излизаща в аут, изчака я да тупне и от въздуха стреля, кълбото излъга Митов, който не успя да избие добре и мина на 2-3 сантиметра от гредата в корнер.

В 82-ата отново Божов пропусна, а 3 минути след това домакините вкараха гол. Появилият се като резерва нападател Христо Бангеев изведе с невероятен пас друга смяна - нападателят Мариан Хаджиев, той стреля от около 15-ина метра и под плонжа на Митов отбеляза единственото попадение в мача - 1:0.

В края гостите натиснаха, но за обрат просто нямаше време, въпреки 4-минутното продължение, назначено от Калин Людмилов. Все пак най-чистото положение бе за влезлият в последните минути играч на Витоша Димитър Димитров, който стреля от близко разстояние след центриране, но Милен Кикарин изби.

С тази загуба Витоша сдаде първото място на Марек, който победи с 4:0 Германея след 2 гола на Иван Янчев и по един на Христо Габаров и Тодор Христов.

Сливнишки герой е на 4-ата позиция в Югозападната "В" група, а трети е Пирин (Благоевград), победил с 4:1 Витоша (Долна Диканя).