Постоянна витрина, в която ще бъдат изложени всички купи, спечелени от ФК Етър, ще има занапред на стадион „Ивайло“, пише sport-vt. Идеята е на почетния гражданин на Велико Търново и шампион с „виолетовите“ Цанко Цветанов.

Новината бе съобщена във вторник – в деня, когато се навършиха 88 години от основаването на Етър. За този период клубът спечели редица отличия, които преди време бяха изложени и на витрина в общината.

В момента купите, които са над 15, се възстановяват и почистват. След тях са спечелената през 1991 г. първа купа на БФС, огромният трофей от турнира в Джакарта (Индонезия), купи от участия в турнири в Италия, Испания и др.

Липсва единствено най-важното отличие – шампионската купа от 1991 г. Тя никога не е била постоянно притежание на Етър, тъй като навремето бе преходна и през 1992 г. бе върната от тогавашното ръководство в БФС, а не бе поръчан дубликат.

Затова сега ще бъде изработена нова купа – пълно копие на шампионската. За тази цел ще бъдат използвани снимки и видеокадри от награждаването на етърци на 13 юни 1991 г., от които ще бъде възстановен тогавашният вид на отличието.

После витрината ще бъде поставена във фоайето на централния вход на стадион „Ивайло“, където трофеите могат да бъдат гледани от всички желаещи, в това число и от гостуващите отбори и спортисти.