Вицепремиерът Красимир Каракачанов се обяви за още по-строги мерки и "твърди действия" срещу футболното хулиганство. В отговор на репликата на президента Румен Радев, че "какъвто ни е футболът, такова ни е и управлението", вицепремиерът каза, че това е заяждане.

"Като беше правителството на Сергей Станишев, футболът ни по-хубав ли беше? А като беше на Орешарски правителството, по-хубав ли беше? Значи започнем ли да вкарваме в спорта политика и да се драпаме на тази основа, не е добре", заяви Каракачанов, цитиран от БНР.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Според него, представителите на агитките се озлобяват от слабата игра на отборите си. Той също така се обяви за проверка на агитките дали не се занимават и с друга дейност, която може да е извън закона.

"Това, което озлобява и част от агитките, е, че отборите, които подкрепят - не играят. Вижте, че публиката става все по-малка и по-малка. Защо не се огледаме да видим някои от агитките не се ли занимават и с друга дейност, освен да подкрепят отборите, макар и по-грубо. Имам предвид разпространение на дрога, организиране на други неща", заяви още вицепремиерът.