Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев даде интервю пред БНТ. Той коментира няколко теми, сред които националния отбор, новата база, Лудогорец и други.

“Лудогорец е моделът, по който трябва да се върви. Да не забряваме, че 26 години само се рушеше с изкюлчение на последната година, в която се отпуснаха пари за осветление и ремонт на някои стадиони. По някои места по отношение на базите не е направено нищо”, коментира Фурнаджиев.

Той говори и за новата база на националния отбор: “Тя е построена, самото разрешение за ползване би следвало да бъде издадено не по-късно от 10 октомври. В базата има три тренировъчни терена, два с естествена трева и един с изкуствена, има спортна зала, трибуна с 350 места. Направихме наистина модерна база.”

Фурнаджиев взе отношение и за националния отбор: “Няма слаби отбори в Европа. Видяхте Исландия какво направи на европейското. Когато другите инвестират и работят, тук от 25 години само се руши. Не може да очакваме някакви резултати без да работим. Това класиране 94 година бе плод на една над 25-годишна стратегия в спорта. Някога имаше стпортен интернат, имаше треньори, които от първия ден започваха да събират децата. Имаше подбор между всички деца в България. Докато ние нямаме система, по която да направим нещо подобно – не същото, но нещо подобно. Ето, на предишния Конгрес на БФС взехме решение и внесохме предложение в министерството на спорта да се въведе отново футболът в училищата. Във всяко едно училище да има треньор по футбол, за да има треньор по футбол. Трябва време и инвестиция. Трябва да има стадиони, на които да се играе. Трябват игрища.”

“Всеки който играе за националния отбор, трябва да дава максимума от себе си. Да бъдем реалисти и да погледнем колко от нашите футболисти играят в клубове във водещи първенства”, каза още Фурнаджиев.