Играчите на Литекс и Левски се сбиха като хамали. Очакваха се тежки наказания от Дисциплинарната комисия на БФС. След заседанието обаче стана ясно, че санкциите са доста снизходителни. В мелето участваха абсолютно всички футболисти, но бяха наказани само четирима.

Странното е, че двата клуба не са наказани с лишаване от домакинство. Дисципът имаше пълно право и дори бе задължително да накаже "сини" и "оранжеви" заради действията на агитките, които обсипаха терена с всевъзможни предмети.

Само преди 1 година Дисциплинарната комисия към БФС действа доста по-строго. На 31 октомври се игра пловдивското дерби Ботев - Локомотив. След края на двубоя играчи от двата тима си спретнаха меле, но далеч по-малко от това в Ловеч отпреди няколко дни. В Пловдив се биха само част от играчите, сред които Дани Кики, Лилчо Арсов, Мартин Сечков, Кирил Акалски и Димитър Витанов. Те понесоха наказания и то какви...Дани Кики "изгоря" за 6 мача, а останалите петима побойници за по 4.

На днешното заседание Дисципът към БФС наказа Тасевски и Пламен Николов за по 3 двубоя, а още двама играчи за по 2. Санкции, които понякога се налагат дори за втори или трети получен червен картон през сезона, но не и за масов бой, на какъвто станахме свидетели в Ловеч.

Литекс и Левски се отърваха без лишаване от домакинство, просто защото са Литекс и Левски. Само преди 1 година служителите от Дисциплинарната комисия без да им мигне окото наказаха Ботев с 2 мача лишаване от домакинство и с 1 Локомотив (Пловдив). Паричните санкции също са доста странни. Преди една година "канарчетата" се бъркат с 12 000 лева, а днес Литекс и Левски са санкционирани само с по 4 хиляди.

Господа от комисии, комисийки и всякакви знайни и незнайни службици към БФС. Изложихте се здраво, ама здраво. Оставихте без наказание съдията Станислав Тодоров, който в никакъв случай не е виновен за боя. Реферът обаче сбърка в доста ситуации, включително и при мелето, след което можеше да изгони още играчи. Това че е извадил по един червен картон в никакъв случай не означава, че си е свършил работата. Опитвате се да излезете сухи от грандиозния скандал като накажете и Литекс, и Левски по еднакъв начин. Това е ясно на всички. Ако бяхте санкционарали един играч повече от единия отбор, щеше да стане страшно. Трудно е да се вземат решения срещу г-н Ганчев и г-н Батков. Това го разбирате чудесно. А имахте основание да накажете още куп футболисти, както и да лишите от домакинство и двата отбора поне за 1 мач. Вие обаче за пореден път се направихте на услужливи и страхливи комисийки, които никога няма да имат авторитет.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Наказания след боя на пловдивското дерби:
Дани Кики (Локо Пд) - 6 мача, 4000 лева
Кирил Акалски (Локо Пд) - 4 мача, 4000 лева
Мартин Сечков (Локо Пд) - 4 мача, 4000 лева
Димитър Витанов (Ботев) - 4 мача, 1000 лева
Лилчо Арсов (Ботев) - 4 мача и 1000 лева

Ботев - 2 мача лишаване от домакинство, 12 000 лева
Локомотив (Пловдив) - 1 мач лишаване от домакинство, 4000 лева

Наказанията след мача Литекс - Левски
3 мача - Пламен Николов (Литекс), Дарко Тасевски (Левски)
2 мача - Том (Литекс), Владимир Гаджев (Левски)

Литекс - 5000 лева и предупреждение за лишаване от домакинство
Левски - 5000 лева и предупреждаване за лишаване от домакинство