Бразилската звезда Марио Жардел дебютира за Черно море. Бившият нападател на Порто, Спортинг и Галатасарай влезе в игра в последните минути на вчерашната контрола срещу румънския Виктория (Бранещи). Жардел предизвика сензация на стадиона, фенове и журналисти не спряха да го атакуват за снимки, автографи и интервюта. Двата тима направиха 2:2, но по-важното бе дебютът на Жардел за българския клуб.

“Дъвчейки дъвка, той не преставаше да се смее и да говори с хората от Черно море. На 36 години изглежда, че няма никакво настроение за футбол”, пише румънското издание “Газета Спортурилор”.

“Играх само 20 минути накрая, тренирах усилено през седмицата и вече дебютирах”, коментира Жардел.

“Макар да има коремче като Роналдиньо и Роналдо, бразилецът все още е на ти с топката. Провира я между краката си и усеща удоволствие от играта. Той е словоохотлив, в Бранещи се чувства като у дома си. Не спира да флиртува с репортерите, намигва им и не пропуска да позира за снимка, разказвайки истории за Италия и красиви момичета”, допълва още румънското издание.

“Преди години прекарах няколко хубави нощи в Букурещ. Сега съм в като в Рая, Слънчев Бряг е като Бразилия”, завършва разказа си Жардел, след което се преоблича и влиза на терена за първите си минути с екипа на Черно море./БЛИЦ

Видео от дебюта на Жардел за Черно море тук