Дисциплинарната комисия към БФС почти сигурно ще разгледа скандалния случай между Дока от Литекс и Антон Костадинов от Пирин. Бразилецът удари с глава в главата играча на “орлетата”. Съдията Николай Йорданов обаче не показа червен картон на Дока. Ако в докладите на длъжностните лица не е описана ситуацията, Дисципът може да се самосезира и да вземе решение по видеозапис.

Има два варианта за наказание на Дока. Не е ясно по кой член Комисията ще вземе решение:

Първи вариант: В чл.22, точка “Д” пише - за удар или опит за удар с глава при спряна игра наказанието трябва да бъде от 2 мача лишаване от състезателни права и глоба от 800 лева.

Втори вариант: В чл.22, точка “Е” пише – за удар в главата на противников състезател наказанието е 4 мача лишаване от състезателни права и глоба от 1000 лева.

Ако Дока бъде наказан за 2 мача, ще пропусне двубоите на Литекс срещу Локо (Пловдив) в Ловеч и гостуването на Академик (София).

Ако Дока бъде наказан за 4 мача, ще пропусне домакинството на Локо (Пловдив), гостуването на Академик (София), 1/4-финалния мач с “Левски” за Купата на България в Ловеч на 6 април и домакинството на ЦСКА за първенство./БЛИЦ