Картинката в детско-юношеския ни футбол не е никак розова. От стартиралото наскоро предаване "Футболните деца на България" изпратиха до БЛИЦ любопитен видео клип, от който става ясно при какви трагични условия са принудени да играят младите - талантите на родния футбол.

Водещи на предаването са бившият рефер Пламен Божидаров и добре познатият Богомил Маринов-Мечката, който преди година се отказа от професионалното съдийство, за да се отдаде изцяло на Българската асоциация по минифутбол, където по думите му се играят много по-истински мачове от тези в "А" и "Б" група.

Реферът се захвана и със случващото се при юношите, тъй като е огорчен, че почти никой не прави нужното, за да осигури нормални условия на подрастващите.

От заснетия клип за предаването му, излъчвано по blizoo, можете да се уверите на какъв терен са принудени да играят таланти от Локо (Сф) и "Левски". Както е известно, "железничарите" домакинстват в Требич, а игрището наподобява повече кална нива, отколкото футболен терен. Освен това край момчетата няма публика, а стадо овце и кози. Двата отбора също така нямат скамейки, понеже те са разрушени, железата може би са предадени на вторични суровини, а местата, където трябва да стоят треньорите и резервите, са потънали във вода и боклуци.

"Грозна картинка, просто нямам думи. И най-лошото е, че не се вземат мерки, условията не се подобряват, дори стават още в по-окаяно и трагично състояние", коментира Богомил Маринов пред БЛИЦ, който заяви, че ще продължи да следи отблизо случващото се в детско-юношеския футбол.

Вижте цялото видео: