Старши треньорът на Левски Ясен Петров определи групата за първия лагер на тима в Правец. Вече е ясна и първата жертва на Пловдивския Джанини и това е защитникът Виктор Генев. Младият талант, който бе спряган за твърд титуляр миналия сезон, отпадна от състава и няма да пътува със “сините”.

“Виктор Генев не е част от тренировъчния процес. На този етап не попада в групата, която заминава за Правец. За него ще се търси най-доброто решение”, каза Петров на брифинга след края на днешната двучасова тренировка.

Треньорът проплака от огромната бройка футболисти, които заварва на “Герена”. Той добави, че със сигурност тя ще бъда намалена до втория лагер на тима в Австрия.

“На този етап не можем да вземем група от 40 човека, за да проведем качествен тренировъчен процес. За втория лагер ще има промени в групата. Ще имам затруднения да работя с толкова много централни нападатели, но всеки един от тях на първия подготвителен лагер трябва да положи изключително голямо старание и сигурно и те ще бъдат редуцирани. Да се надяваме, че един от тези петима ще свърши работа”, каза още Ясен.

Относно информациите, че няма да се разчита на дефанзивния халф Майкъл Тевия, който игра само в един мач със синята фланелка, откакто дойде през зимата, наставникът подчерта: "На Майкъл Тевия ще му бъде даден шанс, ще видим какво ще покаже. На всеки един ще му бъде даден шанс. Няма футболист, на когото аз да не вярвам."

Петров заяви, че е много доволен от резултатите на играчите в третия ден от началото на заниманията, като отличи Сашо Александров - Кривия. „Изключително доволен съм от представянето на последната група и на част от играчите от първите две групи. Те показаха изключително добри показатели. Почти нямаше човек, който да е дал по-лоши показатели от предишните. Така че ние сме доволни от това, което показаха футболистите. Разбира се, все още има резерви към по-младите играчи и към новите”, поясни Ясен Петров.

На въпрос за продължаващата селекция в „синия” клуб и дали ще се разчита на словака Петер Петраш след отказа на Иван Бандаловски да дойде в Левски, треньорът каза: „Всеки един може да дойде. Аз не мога да кажа в детайли какво представлява Петраш, но до колкото знам е много дисциплиниран играч и на този етап би ни свършил работа, като се има предвид, че на този пост разполагаме само със Станчев.”

„Да се надяваме, че новите бързо ще влязат в ритъм с изискванията. На едно от нещата, на които ще държа, е да се работи с много голямо настроение. Най-важното нещо е да си свършим работата добре и да работим с добро настроение. На лагера в Правец Левски няма да играе контрола. Калин Щърков се възстановява от операция на херния, а Шмедин има контузия”, завърши наставникът.

Групата на Левски за лагера в Правец:
Вратари: Георги Петков, Божидар Митрев, Цветан Димитров
Защитници: Стефан Станчев, Калин Щърков, Иво Иванов, Елин Топузаков, Йордан Милиев, Шакиб Бензукан, Веселин Минев
Халфове: Владимир Гаджев, Лъчезар Балтанов, Майкъл Тевия, Александър Александров, Димитър Телкийски, Христо Йовов, Даниел Шмедин, Мариян Огнянов, Дарко Тасевски, Жоазиньо
Нападатели: Даниел Младенов, Александър Киров, Исмаил Иса, Мирослав Антонов, Гара Дембеле, Георги Христов, Тодор Чаворски, Асен Георгиев