Колоритен фен на Пирин (Благоевград) се превърна в главен герой по време на мача с Германея от "В" група, състоял се в Сапарева баня през уикенда. В 88-ата минута гостите от Благоевград успяха да вкарат заветния гол чрез Димитър Илиев за 1:0. Неописумена радост обзе, както футболистите, така и агитката на гостите, наброяваща около 30-ина човека.

Зелено-бял ултрас прескочи оградата, нахлу на терена и започна да се радва с футболистите, след което започнаха трудностите за него. Запалянкото тръгна да се връща към своите в трибуните, но бе пресрещнат на терена от местен полицай, който се опита да го хване. Той обаче го финтира а ла Лео Меси и униформеният не само, че не успя да го хване, но загуби равновесие и се претърколи на земята, описва "zadupnitsa.com".

Зрителите на стадиона приеха с усмивка случващото се и очакваха да видят дали ще успее да се измъкне от следващите двама полицаи, които го очакваха. Първоначалният опит на благоевградския фен даде резултат и той почти финтира и втория полицай, който се опита да го препъне. Но само след секунда бе повален на самата ограда, миг преди да я прескочи. Двамата органи на реда веднага изведоха запалянкото от терена и му сложиха белезниците. Той ще бъде глобен или съден по бързата процедура за хулиганска проява.

В същото време стана ясно, че фенът е племенник на бившия кмет на Благоевград Костадин Паскалев и се казва Николай Ризов.

Иначе полицията в курортния град се справи с обстановката по трибуните. На два пъти се запалиха искри между агитката на гостите и местните, които след доза псувни и закани си наскачаха да се саморазправят. Униформените обаче не позволиха да се стигне до бой.