Вероятността Красимир Балъков да наследи Лотар Матеус начело на националния ни отбор продължава да е основна тема в Хърватия. Всички водещи издания пишат, че легендарният български футболист е провел среща с Борислав Михайлов и са стартирали преговори.

“Ютарни лист” съобщава, че неустойката, ако Балъков реши да прекрати договора си с Хайдук, е 1 милион евро. “Тъй като започнаха спекулации, че клубът ще го пусне срещу 400 хиляди евро трябва да се знае, че неустойката е 1 милион”, пише изданието. Контрактът на Бала с гранда от Сплит е до лятото на 2013 година. Едва ли БФС ще извади въпросната сума, за да “освободи” Краси от Хърватия.

Има вариант, при който Балъков може да остане начело на Хайдук и да поеме българския национален отбор. Тогава заплатата ще бъде поделена между Хайдук и БФС, добавя друго издание “Index.hr”. В момента българинът получава 200 хиляди евро годишна заплата, което прави по около 20 хиляди евро на месец. Ако се стигне до разбирателство и той води едновременно и Хайдук, и националния тим, вероятно възнаграждението му ще бъде увеличено и БФС ще плаща част от него.

“Не може да си позволим да пуснем Балъков, защото ще се върнем в изходно положение”, заявява източник от Хайдук пред “Ютарни лист”. Ръководството на клуба вече се опари преди време, когато Едуардо Рея успя да се измъкне срещу обезщетение само в размер на 150 хиляди евро и отиде в Лацио./БЛИЦ