Босът на европейския футбол Мишел Платини, неговият екип и членовете на Изпълкома на УЕФА похапнаха и се почерпиха снощи в най-ексклузивния столичен клуб "Резидънс". Заведението в красивата барокова къща на софийския бул. "Руски" до "Ялта" е от затворен тип, слави се като "клуб на богатите" и в него се влиза само с членски карти, които струват 1200 евро годишно.

Домакин на вечерята там беше Борислав Михайлов, президент на БФС и също член на Изпълкома на евроцентралата, съобщава „Труд”. По същото време нежните половинки на големите началници в европейския футбол се забавляваха в друг ресторант по покана на Мария Петрова. Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика и съпруга на Михайлов бе домакиня на т.нар. лейдис найт (б.р. дамска вечер) и организира също шопинг тур и разглеждане на забележителности за жените на футболните функционери.

Платини кацна с частен самолет заедно с екипа си в София вчера по обед. Делегацията мина през правителствената ВИП-зала на летище София и светкавично се отправи към хотела. За разлика от други визити на личности от неговия калибър, този път Платини не бе посрещнат от ловци на автографи и репортери. Явно идването му остана в медийната сянка на мача Дания - България (1:1) от предишната вечер. А и самият французин не криеше киселата си физиономия. Асистентите му предупреждаваха околните да не го безпокоят, защото не бил в настроение.

Платини и свитата му си заминават със самолета веднага след днешния Изпълком на УЕФА.

Босовете на отбори като Барселона, Реал (Мадрид), Байерн и Ювентус пропуснаха заседанието на Изпълнителното бюро на Асоциацията на европейските клубове в София. Организацията, известна в миналото като Г-14, имаше снощи съвместна сбирка с Изпълкома на УЕФА, за да се уточняват промени в претоварения календар на мачовете на континента.

В Изпълнителното бюро на Асоциацията са клубните босове Сандро Росел (Барселона), Флорентино Перес (Реал - Мадрид), Карл-Хайнц Румениге (Байерн) и Андреа Анели ("Ювентус"). Те обаче аристократично командироваха в София свои представители. Същото стори и Дейвид Гил, изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед. Най-едрата "риба" от пристигналите в София началници е Умберто Гандини, спортен директор на Милан.