УЕФА определи датите, на които ще се тегли жребият за предварителните кръгове в Шампионската лига и Лига Европа. България ще бъде представена от 4 отбора в евротурнирите. Литекс започва в квалификационните кръгове на Шампионската лига, а “Левски”, ЦСКА и Локо (Сф) – в Лига Европа.

Първи съперниците си ще научат Литекс и Локо (София). Техният жребий е на 20 юни. “Оранжевите” са поставени във 2 предварителен кръг на Шампионската лига с коефициент 8.575. Локо (София) също е поставен във 2 предварителен кръг на Лига Европа с коефициент 7,575. Първите двубои в Шампионската лига са на 12/13 юли, а в Лига Европа на 14 юли. Реваншите са седмица по-късно.

Жребият на “Левски” е на 15 юли (петък). “Сините” са поставени в Трети квалификационен кръг на Лига Европа с коефициент 14,575. На тази дата ще се тегли и жребият за Литекс, ако преодолее 2 квалификационен кръг в Шампионската лига и за Локо (Сф), ако отстрани съперника си. Двубоите от Третия квалификационен кръг на Лига Европа са на 28 юли и 4 август.

ЦСКА последен ще научи съперника си – жребият за плейофите на Лига Европа (последното стъпало преди групите) е на 5 август. “Червените” почти сигурно няма да бъдат поставени, тъй като имат коефициент 10.575. На тази дата останалите ни отбори също могат да научат своите противници, ако успеят да стигнат до плейофите в Лига Европа и Шампионската лига.

На 25 и 26 август са двата жребия за груповата фаза на Шампионска лига и Лига Европа./БЛИЦ

Българското участие в евротурнирите по дати
20 юни – жребий за 2 квалификационен кръг на Шампионска лига (Литекс) и 2 квалификационен кръг на Лига Европа (Локо София)
12/13 юли - 19/20 юли – мачове от 2 квалификационен кръг на Шампионска лига
14 юли - 21 юли – мачове от 2 квалификационен кръг в Лига Европа (Локо София)
15 юли – Жребий за 3 квалификационен кръг на Лига Европа (“Левски”) и евентуално на Литекс и Локо (София)
26/27 юли – 2/3 август – мачове в 3 квалификационен кръг на Шампионската лига (Литекс, ако е достигнал до тази фаза)
28 юли – 4 август – мачове от 3 квалификационен кръг на Лига Европа ("Левски) и Локо (Сф), ако е достигнал тази фаза 
5 август – Жребий за плейофите в Лига Европа (ЦСКА) и евентуално на “Левски” и Локо (София), ако са достигнали до тази фаза. Жребий и на Литекс за плейофите на Шампионската лига, ако е достигнал тази фаза
16/17 август - 23/24 август - Мачове на Литекс в плейофите на Шампионската лига, ако е достигнал тази фаза
18 август – 25 август
– Мачове от плейофите на Лига Европа
25 август – Жребий за групите на Шампионската лига
26 август – Жребий за групите на Лига Европа