Локомотив (Мездра) е последният нов член на "Б" група след победата с 1:0, която постигна над лидера преди последния кръг в Северозападната трета дивизия "Ботев" (Луковит). Благодарение на минималния успех "железничарите" събраха 74 точки и завършиха първи в крайното класиране. По същото време във Видин Локомотив (Горна Оряховица) разби с 4:1 местния Бдин, но това не се оказа достатъчно на оглавявания от Бончо Генчев отбор, за да влезе в "Б" група.

Горнооряховци остават втори със 73 точки и ще се надяват на административна покана за място във втора дивизия, каквато обаче е малко вероятно да получат. Преди дни президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че професионалните групи няма да бъдат попълвани административно при отказали се отбори.

"Ботев" (Луковит) с треньор бившия национал и играч на Литекс Ивайло Петков остана на третата позиция след днешното поражение в Мездра. От  Северозападната "В" група изпадат Гигант (Белене) и Трявна, а в последния момент се спаси Ком (Берковица), който беше под чертата, но надви с 4:1 Янтра (Габрово) и скочи на 12-ото място.

Другите нови членове на "Б" група са Пирин (Благоевград), Бенковски (Бяла, област Русе) и Созопол.

В Югозападната трета дивизия "орлетата" спечелиха най-рано първата позиция. Вчера Пирин завършиха 0:0 като гост на Места (Хаджидимово) и завърши първи със 79 точки. Вторият Септември (Симитли) със 70. На Югозапад изпадат "Ботев" (Ихтиман) и отказалият се отдавна Септември (София).

На Югоизток победителят също беше решен в последния кръг. Созопол разби с 3:0 Асеновец и си гарантира първата позиция, оставяйки след себе си преследвачите Мастер и Верея. От тази група изпадат Стралджа, както и Брестник, който не се яви за първите си два мача от сезона и се отказа от по-нататъшно участие. При това положение, въпреки изключително срамното представяне, Сливен с баланс от 4 победи и 28 загуби завърши точно над чертата - на 16-ото място с едва 12 спечелени точки за цялото първенство.

И на Североизток Бенковски (Бяла, област Русе) си гарантира първата позиция и класирането за "Б" група на финалната права. В 30-ия кръг  играчите на Бенковски се наложиха с 1:0 над Черноморец (Бяла,  област Варна) като гост и завършиха със 75 точки. Светкавица (Търговище) остана втори със 72. Изпадащите тук са Шумен 2010, Велики Преслав и Силистра 2009, който още на 18 март беше изваден от групата заради неявяване без уважителни причини на две срещи.

БЛИЦ представя: "Б" и "В" групи - сезон 2013/2014