ЦСКА планира да задържи шестима от чужденците си за следващия сезон. С останалите клубът смята да се раздели, като някои от тях ще опита да продаде, а ако не успее, ще се пристъпи към разтрогване на договорите им, пише „Тема Спорт“.

Почти сигурно на "Армията" ще останат вратарят Густаво Бусато, левият бек Брадли Мазику и атакуващите играчи Рафаел Енрике, Евандро, Али Соу и Стефано Белтраме. Трима от тях са бразилци - Бусато, Енрике и Евандро, като първите двама имат паспорти от ЕС (съответно италиански и български).

Договорът на Бусато изтича през лятото, но идеята е да бъде удължен с още една година. Вратарят е дал принципното си съгласие да остане в ЦСКА.

На "Армията" има и четвърти бразилец - Жеферсон, на когото обаче ще му бъде търсен нов отбор. Той преподписа до 2022 г., но едва ли ще остане при "червените", тъй като заплатата му е твърде висока, а е със статут на резерва. Ще се търси начин той да бъде продаден.

На този етап с ЦСКА разтрогнаха Раул Албентоса и Върнан Анита, които се прибраха по родните си места. В България не е и Тиаго Родригес, който се възстановява от травма в Португалия. Неговият статут в Борисовата градина също е неясен и по-скоро няма да остане.

Отабор пък се прибра преди седмица в Англия и едва ли ще се върне повече на "Армията", тъй като разочарова с изявите си. С "червените" се разделя и Рубен Пинто, на когото няма да бъде предложен нов договор, а настоящият изтича в края на сезона.
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!