ЦСКА може да и да отпадна от Лига Европа, но ще се утеши със 780 000 евро. Това е сумата, която се полага на отбор, който е преминал първия и втория кръг на турнира, пише „Меридиан Мач“.

„Червените“ можеха да си осигурят още 300 000 евро, ако бяха отстранили Зоря (Луганск). При всички случаи сметката на „армейците“ ще набъбне до края на сезона, тъй като ще бъдат преведени и парите от телевизионните права, които ще бъдат разпределени между клубовете в зависимост от техния принос.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Като се прибави към това и продажбата на билети от мачовете с Титоград, Осиек и Зоря, чистата печалба на ЦСКА от участието в Лига Европа ще надхвърли един милион евро.

Благодарение на класирането си за третия квалификационен кръг на турнира ЦСКА добави 2 точки към клубния си коефициент, като изравни постижението си от миналата година. Така през следващия сезон „червените“ ще имат коефициент 4 и ще участват с него в жребия, тъй кат е по-голям от националния коефициент на България (3,125). Това със сигурност ще гарантира на отбора място сред поставените в първия квалификационен кръг.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020