Фен на ЦСКА обяви гладна стачка, което съобщихме по-рано през деня. БЛИЦ разкри една от причините – действията на БФС срещу клуба. Привърженикът е Борис Борисов, известен като Бате Боре. Той вече втори ден е в гладна стачка. Възрастният мъж от сдружението Червени сърца е само на преварена вода и вече разтревожи част от червената общност, предава сайтът Prosport.bg. Проблемът е, че Бате Боре прави това след прекаран тежък инсулт.
 
Освен спиране на геноцида срещу ЦСКА от страна на БФС, Борис Борисов има две конкретни искания:
 
1. Борислав Михайлов да обяви официално дата за конгрес на БФС, на който да се приемат решения със стратегически характер за развитието на българския футбол и излизане от хаоса, в който се намира;

2. Арбитърът Станислав Тодоров да бъде изваден завинаги от българското футболно съдийство.
 
През днешния ден никой не успя да разубеди Борисов да прекрати гладната стачка. "Независимо, че здравословното ми състояние е спорно, аз няма да спра. Не мисля да умирам. Като видя, че вече не се справям с гладуването, ще свикам пресконференция да кажа последните си думи, но ще настоявам моите две искания да бъдат изпълнени. Те са за добро. Очаквам да ме подкрепите", каза днес пред разтревожените си приятели бате Боре.
 
В сряда с него ще имат среща хора от ръководството на "Червени сърца".