Селекционерът на България Петър Хубчев е пред дилема за избора на вратарите за предстоящата на 9 юни световна квалификация с Беларус в Минск. БЛИЦ СПОРТ научи, че Пламен Илиев има шанс да се завърне в националния отбор. 25-годишният бивш страж на Левски премина през зимата в шампиона на Румъния Астра (Плоещ), където изигра няколко силни мача. Щабът на Хубчев и по-специално треньорът на вратарите Армен Амбарцумян следят под лупа изявите на Пацо Тигъра, който вече беше част от националния отбор. 

Все още обаче не е решено дали Илиев ще бъде повикан за гостуването на Беларус. Дилемата пред Хубчев е кой да избере като трети вратар - стражът на Астра или младокът от Левски Николай Кръстев. Обсъжда се и 31-годишният Станислав Антонов, който напоследък блести за Дунав. 

Хубчев вече е подготвил повиквателни за излекувалия контузия Николай Михайлов и Георги Китанов, а в следващите дни ще се прецени кое да е третото име за вратарския пост.

Припомняме, че 20-годишният Николай Кръстев беше повикан на пожар в държавния тим за мача с Холандия поради контузията на Владислав Стоянов. Талантът на Левски проведе няколко тренировки с "трикольорите" и очаква своя дебют за националния отбор.