Георги Алипиев от "Диема" е новият победител в анкетата на БЛИЦ "футболен тв коментатор на 2012 година". Той спечели първото място, а втори финишира неговият колега и миналогодишен шампион в надпреварата Борислав Борисов. Третото място е за Ивайло Чилев от Ринг, а четвърти е трети журналист от "Диема" - Георги Драгоев.

На 9 януари (сряда) БЛИЦ ще връчи наградата на победителя - специален плакет, както и ще публикува интервю с първенеца във второто издание на анкетата.

Благодарим на всички, участвали в анкетата. Тази година имаше рекорден брой участници и гласове, което означава, че интересът към битката за първото място бе доста по-голям. Някои наши читатели не само гласуваха, но и ни пишеха, аргументирайки своя вот. Публикуваме две от най-интересните мнения.

Красен Пенчев, Пловдив: "Когато Борислав Борисов коментира мач, аз си затварям очите, тъй като той просто пресъздава идеално обстановката на терена и научаваш всичко, без да е необходимо да гледаш. Това момче, ако бе родено в Англия, щеше да е водеш коментатор в Би Би Си, например! Уникален е!". В подкрепа на Борисов има още няколко подобни писма.

Георги Пейчев, София: "Георги Алипиев и Георги Драгоев са най-великите в България личности, носещи това свещено име Георги. Пред тях Георги Първанов бледнее! Да не говорим за Вожда Георги Димитров. Адаши, аз се покланям пред вас. Вие сте моята футболна наслада!"

Класиране на първите петима:

1. Георги АЛИПИЕВ ("Диема") - 9320 гласа
2. Борислав БОРИСОВ ("Диема") - 8100 гласа
3.Ивайло ЧИЛЕВ (bTV&"Ринг") - 6530 гласа
4.Георги ДРАГОЕВ ("Диема") - 6070 гласа
5.Петър МИСОВ (bTV&"Ринг") - 5800 гласа