След решение на Изпълкома на БФС от есента двете “Б” групи ще бъдат от по 12 отбора. Президентът Борислав Михайлов не пожела да назове изхвърлените отбори, които няма да получат лиценз за сезон 2010/2011. БЛИЦ обаче се добра до имената на тимовете, които няма да започнат новия сезон от “Б” група.

От Западната “Б” група без лиценз останаха Марек, Рилски спортист, Локомотив (Мездра) и Балкан (Ботевград).

Президентът на Марек Йордан Андреев е подал жалба до апелативната комисия, но тя е отхвърлена. Клубът има задължения от над 1 милион лева, но Андреев е обжалвал в съда и все още няма крайно решение.

Рилски спортист е без лиценз заради натрупани дългове към БФС за наказания, съдийски такси и т.н. в размер на над 150 хиляди лева. Източници на БЛИЦ довериха, че на Юри Галев и Рилецо са правени компромиси в последните 2-3 години, но този път от футболната ни централа са били безпощадни.

Ръководството на Балкан (Ботевград) въобще не е подало жалба до апелативната комисия. БЛИЦ научи, че шефовете на ботевградчани са чакали обединение с Правец и евентуална помощ, но до такива стъпки явно не се е стигнало. Почти сигурно от есента Балкан няма да съществува, малка е вероятността отборът да играе във “В” група.

От Източната “Б” група без лиценз остават Спартак (Варна), Свиленград, Ботев (Пловдив) и Шумен.

Проблемите на Спартак (Варна) и Свиленград са финансови. И двата клуба имат прекалено големи задължения.

Шумен също има над 400 000 лева задължения към НАП и от няколко дни търсят помощ, но такава не са успели да намерят.

Въпреки че Ботев (Пловдив) бе изваден от “А” група, никой от клуба не е подал документи за лиценз за “Б” група.

Без лиценз в Западната “Б” група
Марек

Локомотив (Мездра)

Рилски спортист

Балкан (Ботевград)

Без лиценз в Източната “Б” група
Спартак (Варна)

Свиленград

Ботев (Пловдив)

Шумен