Стадион „Академик“, който се намира до зала „Фестивална“, е на път да се превърне в модерно съоръжение. С настъпването на 2012 година започва ремонт, който ще преобрази съоръжението в спортно бижу, пише сайтът на едноименния отбор.

В момента основно е ремонтирана козирката на стадиона, съгласно техническите експертизи и предписанията. Нанесено е антикорозионно покритие по металната конструкция на козирката. Ремонтирани са високо-якостните стоманени въжета и стоманено-бетонните пилони, които държат въжетата. Всичко е направено съгласно специални изисквания.

Предвиждат се още ремонтни дейности. Ще бъде направен цялостен ремонт на трибуните, отговарящ на съвременните изисквания и условия. Включени са следните дейности: премахване на всички седалки, нова система за хидроизолация, ще се изгради ново покритие със седалки, сертифицирани и отговарящи на изискванията.

В момента на стадион „Академик“ има 10 000 седящи места, чийто брой за сега ще бъде запазен. Капацитетът на двете странични трибуни ще бъде увеличен, но на по-късен етап. Предвиждат се 15 000 седалки. През 2012г. ще бъде направена централната трибуна, за да може да се използва за футболни срещи, след това ще последва ремонтът на страничните сектори – „Б“ и „Г“.

Под трибуните тях ще бъдат проектирани и построени по 4 спортни зали. Над тях ще бъде построен спортен хостел, който ще обслужва нуждите на детско-юношеската школа.

Към момента ремонтните дейности се финансират с приходи на базата, като ще се участва по всички програми, които биха могли да финансират част от тази дейност. Не е изключено и външно финансиране.