Ето и решенията на БФС на днешното заседание:

1.Приемане на Протокол №5 от 21.09. 2010 г.

2.Президентите на “Левски” Тодор Батков и на ЦСКА Димитър Борисов не откликнаха на поканата да присъстват на заседанието на Изпълнителния комитет, отправена към тях още след предишното заседание. Двамата трябваше да изложат позициите си, заявени в публичното пространство, за наличието на уговорени мачове в "А" група.

-Проект на бюджет на Българския футболен съюз за 2011 г. Изслушан бе финансовият директор на БФС Тодор Пеев, който предварително бе предоставил Докладна записка за приходната и разходната част в бюджета за 2011 г. В нея се отбелязва, че изминалата 2010 г. е била тежка във финансово отношение, както за БФС, така и за всички останали спортни организации в България. Въпреки това в условията на криза ръководството на БФС се справя повече от добре. Планираните приходи за 2011 г. възлизат на 8 665 000 лв., което е със 788 000 лв. повече от реализираните през 2010 г. В Проектобюджета са отразени всички приходоизточници, съобразно сключени договори със спонсори и от телевизионни права и утвърдени програми на ФИФА и УЕФА.

3.Доклад от президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълков за промени в нормативните документи на БФС на базата на предложения, направени от клубовете в аматьорския футбол. През последните 3 месеца Ръководството на БФС в лицето на президента Борислав Михайлов, изпълнителния директор Борислав Попов, директора на "Първенства и турнири" Антон Попов, Румен Вълков, секретаря на АФЛ Валентин Чакъров, председателя на Съдийската комисия Костадин Костадинов и зоналните председатели на БФС по места проведе работни съвещания с президентите на футболните клубове от "В" групите. На базата на обобщените предложения за промени Изпълнителният комитет на БФС гласува от 01.01.2011 г. да влязат в сила следните промени:

-Промени в чл. 34 от Сборника документи на БФС за сезон 2010/2011 в частта за разпределение на компенсацията за обучение при първи професионален договор, както следва:

За 12-годишен 5%
За 13-годишен 5%
За 14-годишен 5%
За 15-годишен 10%
За 16-годишен 15%
За 17-годишен 15%
За 18-годишен 15%
За 19-годишен 15%
За 20-годишен 5%
За 21-годишен 5%
За 22-годишен 2.5%
За 23-годишен 2.5%

Сформира се юридическо звено за защита на аматьорските футболни клубове за по-бързо оформяне и изплащане на компенсациите.

-Промени във Финансовия правилник - намаляване на таксата за жалби, подадени от аматьорските клубове, от 250 лв. на 100 лв.

-Обезпечаване на всеки клуб за 5 домакински мача с безплатни съдии и делегати за първенствата и турнирите за деца "А" и деца "Б". Подготвителните групи, организирани и провеждани от структурите на БФС, ще бъдат обслужвани безплатно.

-Изнасяне обучението за треньори с лиценз "С" (учител-треньор) по места в 4-те зони: София, Пловдив, Велико Търново и Варна, както и намаляване на таксата за обучение.

-АФЛ съвместно със ЗС на БФС състави комисии за извършване на проверка на материалната база на футболните клубове. В срок до март 2011 г. ще бъдат направени препоръки към клубовете и общините, които стопанисват материалната база.

4.Утвърждаване на Kappa за доставчик на екипировка за националния отбор през 2011 г.

5.Начало на пролетния дял от първенството - 26.02. 2011. Последният кръг е предвиден за 28.05.

6.Беше разгледана Докладна записка от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов за неизпълнените финансови задължения на ПФК ЦСКА АД към професионални футболни клубове по трансфери. Изпълнителният комитет на БФС гласува срок до 14.02. 2011 г. да изплатят или уредят финансовите си задължения - в противен случай клубът ще бъде спрян от участие в пролетния полусезон на "А" група.

7.”Ботев” (Пловдив), Спартак Варна и Рилски спортист са обявени в несъстоятелност и неизплатените им задължения по глоби и такси са гласувани като несъбираеми. На следващия конгрес тези 3 клуба ще бъдат изключени от системата на БФС.