Добро утро! Сагата с Валери Божинов пак се появи на футболния екран и засенчи разните му там листопади, косопади, пепел от рози и магарешки бодли. В 7,45 часа “Левски” поиска Божинов, в 7,53 на опашката се нареди Литекс, а в 10,30 и Динамо (Киев) пожела “звездата”. В Испания обаче не спят. И там протегнаха ръце към него. Засега името на отбора се пази в пълна тайна (по-голяма от тази на НАСА за съществуването на НЛО). Дали става въпрос за предстояща трансферна война между Барса или Реал, в която Гуардиола и Моуриньо ще се изпокарат още по-жестоко и всеки ще вика на другия: “Вземи го ти!”? Можем само да гадаем.
 
Сигурно е едно – до утре поне още десетина отбора ще заронят крокодилски сълзи за Божинов. Така както беше преди той да премине в Спортинг (Лисабон). Там посрещнаха българина като победител. Шапка му свалиха. Валерката обаче се издъни жестоко. Сам пожела да бие дузпа в мача за купата на Португалия срещу Морейрензе, ама не можа да я вкара. И “лисабонските лъвове” изреваха яростно и мощно, посочвайки му вратата. Нормална реакция, след като Спортинг дълго очакваше пробуждането на Божинов.
 
Покрай личните си драми и помпозни сватби Валери май забрави що е това футбол. Взе да пропуска дузпи и формата му драстично спадна. Да се разписваш само срещу Николетка, изглежда не е достатъчно. Нужно е да си точен и на терена – мястото, където си вадиш хляба. Защото, ако няма хляб, няма да има и Николетка. Така че – вкарвай голове, Валери, вкарвай, че половинката ти ще избяга. На нея не са и достатъчни нито любовта ти, нито удоволствието, което й доставяш. Най-важното е джобът ти да бъде пълен....
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ