Левски продължава силното си представяне от началото на сезона, като записа четвърта поредна победа в четири изиграни мача. Головата разлика на тима на Станислав Генчев е 15:1.

Този отличен старт върна спомените на по-възрастните фенове преди 28 години, когато под ръководството на Георги Цветков „сините“ също започват с четири поредни победи и голова разлика +14.

През сезон 1996/97 Левски бележи 17 гола в първите си четири срещи и допуска три. Доброто начало впоследствие не е затвърдено. Отборът прави най-слабия си сезон при управлението на Томас Лафчис, финишира на четвърто място и губи от ЦСКА на финала за Купата на България (1:3).

Следващият си резултатен старт на сезон с четири поредни победи Левски прави през есента на 1999 г. Под ръководството на Люпко Петрович е постигната голова разлика 14:1, а в края на сезона „сините“ ликуват с титлата.

Същото голово съотношение (14:1) след четири последователни успеха в началото е записвано още два пъти в клубната история. През сезон 1998/99 под ръководството на Вячеслав Грозни (второ място в крайното класиране) и 1971/72 начело с Йончо Арсов (също втора позиция в края).

Всичко това показва, че четири поредни победи и много реализирани голове в началото на сезона не гарантират на Левски шампионска титла в края на шампионата.