Ботев (Пловдив) започва серия от инициативи, с които да помогне за лечението на малкия Денис Еминов, който се бори с коварна болест и се нуждае от сериозни средства, за да се подложи на скъпо струващо лечение и рехабилитация след сложна операция.

10-годишният Денис е част от школата на „жълто-черните“, внук е на легендата на Ботев Антим Пехливанов.

Съобщението от "канарчетата":

„Заедно с Денис в неговата битка!

Заедно отново можем да докажем, че футболът е много повече от игра. Малкият Денис има нужда от нашата подкрепа. Едва на 10 години внукът на легендата на Ботев Антим Пехливанов води битка с коварна болест и се нуждае от средства за лечение.

В неделя се дава началото на редица инициативи, които Ботев ще подеме за каузата. Клуб, футболисти, щаб и служители ще са рамо до рамо с Денис в тази битка до успешния ѝ край.

Ботев ще подкрепи Денис като 10% от всички продажби в клубния магазин на „канарчетата“ в деня на мача на националния отбор със Северна Ирландия (от 19:00 часа) ще са за неговата каузата. По време на двубоя на стадион „Христо Ботев“ ще са налични специални кутии, в които ще може да направите дарение.

Деца от академията на „жълто-черните“ ще са сред доброволците, за да изразят подкрепата си към своя съотборник и да покажат, че Ботев не е само футболен клуб.

Инициативата е съвместна между Ботев, Български футболен съюз и фондация "Нощ на ангелите". Тези от вас, които желаят да подкрепят Денис, ще могат да го направят и по време на благотворителния фестивал на „Нощ на ангелите“ на Гребна база Пловдив в уикенда 14 – 15 септември.

Нека сме с Денис в трудния момент и да му пожелаем бързо възстановяване, за да може той отново да е на терена и да се радва на любимата игра с „жълто-черната“ фланелка на любимия отбор.

Може да направите дарение и на следната банкова сметка:

ТИТУЛЯР: Денис Фахриев Еминов

BG67STSA93000031147427

Банка ДСК“.