Треньорът на Банско Войн Войнов похвали своите играчи за силното им представяне при загубата с 0:1 от "Левски" за Купата на България и сподели, че познава отлично новия треньор на "сините" Николай Костов.

"Естествено, че съм доволен от играчите, дори се гордея с тях, защото се постараха от първата до последната минута да бъдат равностойни на "Левски". Направихме доста положителни неща, но отново се прояви нашата стара слабост - да не можем да вкарваме голове", каза Войнов след мача на стадион "Свети Петър".

"Опитахме се към края да рискуваме, за да изравним, защото няма значение дали ще паднем с един гол или два-три. Все пак "Левски" си е "Левски". Да им създадеш 5-6 положения за гол, мисля, че не е малко, тъй като в доста мачове срещу "Левски" и ЦСКА отборите дори нямат удар във вратата", добави пред "Гонг" Войн Войнов.

"Мога с гордост да кажа, че с Ники Костов се познаваме от много време. Бил съм му треньор в Кипър, в България. Познавам много добре и него, и цялото му семейство. Мисля, че "Левски" спечели много с неговото привличане, защото няма какво да му правя реклама на постиженията му на треньор. Той си има визитка, но трябва да кажа, че е изключително ерудиран и честен човек. Няма как да не го заобичат, както неговите футболисти, така и публиката. Мога да гарантирам за него, че е един изключително предан и честен човек. Мисля, че ще даде всичко за "Левски" и плодовете ще се берат. Сигурен съм, че от пролетта "Левски" ще изглежда по съвсем различен начин", убеден е легендата на "сините".