С техника на "Минна компания" започна разчимяването на стадион "Миньор". Изкопните работи за полагане на автоматична американска поливна и отводнителна дренажна система "Рейнбърн" са следващия етап от ремонта, информира сайтът на клуба.

Фирма "Онтарио", която е специализирана в изграждането на футболни терени, ще съблюдава за професионалното изпълнение. До края на месеца ще бъдат положени нови чимове на терена, които ще бъдат внесени от Гърция.

Докато тече ремонтът на стадиона, футболистите ще стартират своята подготовка в Банско. На 9 юли отборът лети до Виена. В Марибор (Словения) тимът ще проведе двуседмичен лагер, където на 12 юли ще изиграе контролен мач с първодивизионния австрийски Щурм (Грац), а на 14-и с Цървена звезда, за което по-рано ви информирахме.

В щаба на "жълто-черните" се надяват до завръщането на тима в България теренът да е готов, защото на 24 юли е предвидена контрола с Академик (Сф). Преди проверката ще бъде представен официално отборът на Миньор за новия сезон.

В момента се проучват детайлите за изграждането на осветление и покривна конструкция за 70% от седалките на стадиона. В най-скоро време тези проекти ще бъдат възложени на фирми изпълнители. Парите за осветление и реконструкция са изцяло от клуба, тъй като Община Перник ясно подчерта, че няма пари в бюджета за такъв ремонт. Цялата инвестиция ще надхвърли 2 милиона лева. Наскоро собственика на Миньор Никифор Вангелов излезе с призив към бизнеса в града да се включи в ремонта на общинската спортна база, но до момента никой не се е отзовал. /БЛИЦ