Новият вратар на Левски Кирил Акалски пусна гол на доскорошния си отбор Локомотив (Пловдив). Това се случи в срещата от 5-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години, играна на "Лаута". Както е известно, в това първенство имат право да участват до трима футболисти от мъжкия отбор.

"Локомотив записа ценна точка при юношите старша възраст, но това не ги отмести от предпоследното място във временното класиране в първенството на Елитната юношеска група. Все пак равенството дойде срещу Левски, като любопитното е, че след кратко отсъствие на "Лаута" се завърн избраният за най-добър футболистът на Локомотив за 2009 година Кирил Акалски. Уви, пази вратата на съперника", пише фенсайтът на "смърфовете" lportala.net.

В първите минути на срещата "сините" пропуснаха на два пъти чрез Тодор Чаворски, като веднъж стреля покрай вратата, а след това изпробва рефлекса на Ферди Мюмюнов. Момчетата на Минчо Минчев отговориха с удар на капитана Ивайло Герджиков, но Акалски се справи. Малко по-късно отново Герджиков центрира остро от фаул в наказателното поле, а Свилен Щерев не сполучи с глава от трудна позиция.

akala.jpeg

След почивката гостите отново започнаха по-добре, като този път без шанс пред гола бе Стоян Кадифчин, а вратарят Мюмюнов отново веднъж спаси вратата си. В 64-ата минута резервата Милен Алексиев се пребори за топката и организира скоростна контраатака за домакините, като изведе Аян Садъков-младши сам срещу Акалски. 17-годишният син на "черно-бялата" легенда хладнокръвно стреля в мрежата и изведе Локо (Пд) напред в резултата - 1:0.

В 73-ата също влезлият на смяна Атанас Стоянов действа недомислено и при поредната контра, при която "смърфовете" остаха трима срещу един, халфът се полакоми и стреля, вместо да търси голова асистенция. Второ попадение в мрежата на Левски със сигурност щеше да направи задачата им непосилна. В отговор последва мобилизация в редиците им, като в герой за своите се превърна Атанас Савов, който на два пъти застана на пътя на топката и я изчисти от голлинията.

Все пак в 84-ата минута Асен Георгиев бе най-съобразителен и след кратко разбъркване в наказателното поле на домакините стреля около дъгата и сполучи за крайното 1:1.

За юношите на Левски от първия отбор игра не само Кирил Акалски, а и Калин Щърков. /БЛИЦ

akala1.jpeg