Вратарят на Лудогорец Радек Петър е пред трансфер в Чехия. Стражът, който е световен вицешампион до 20 г. от първенството в Канада през 2007 г., от сряда тренира с втородивизионния Збройовка (Бърно).
 
„Искам да играя редовно и затова се съгласих с предложението на Збройовка. Все още съм играч на Лудогорец и нямам подписан договор с тима от Бърно. Чешкият клуб има сериоден интерес към мен и преговорите ще започнат в четвъртък”, заяви Петър.
 
„Имаме разрешение от Лудогорец Радек да тренира с нас. Ако успеем да се договорим с българския тим, Петър може да премине в нашия отбор. Не вярвам, че лесно ще стигнем трансфер, тъй като имаме ограничени финансови възможности. Заради вероятността да вземем вратар, който е потенциален национал, може да се решим на покупка за сметка на някои други разходи”, разкри спортният директор на Збройовка Зденек Кудела.
 
Както е известно, за Радек Петър ще бъде трудно да пробие в първия тим на Лудогорец, тъй като освен титуляра Урош Голубович тимът от Разград вече разполага и с българския национал Иван Чворович.