Вратарят на "Ботев" Пловдив Адам Стаховяк е все по-апетитна хапка за Лех Познан. До седмица полският клуб трябва да даде окончателен отговор пред ръководството на "канарчетата" дали ще привлече стража. Интересното е, че в договора на поляка няма откупваща клауза и шефовете на двата клуба могат да се договорят лично за трансферната сума, предава "Меридиан Мач".

Спортният директор на Лех Пьотр Рутковски сам се е нагърбил с преговорите за правата на Адам Стаховяк. На шампионатния мач между "Ботев" и Черноморец шефът на поляците присъства на „Колежа", за да изгледа на живо изявите на вратаря.

Любопитно е, че от близо 10 години в Лех пази 37-годишният Кшищоф Которовски, който е истинска легенда на клуба. Негови подгласници са Мачей Костански и босненецът Ясим Бурич. Затова поляците усилено търсят страж с опит и първа опция им е Стаховяк.

Край Бирената фабрика засега мълчат за трансфера, но според запознати сделката е на финалната права и е почти сигурно, че полякът ще се върне в родината си. Това се подсказва и от факта, че в "Ботев" вече се оглеждат за стабилен вратар, който трябва да бъде привлечен през зимната пауза. Резервата на Стаховяк - Росен Андонов, все още няма нужния опит, за да бъде първи избор за вратар.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ