Вратарят на Славия Емил Петров е пред трансфер в чужбина. БЛИЦ разбра, че босът на "белите" Венци Стефанов е предложил стража на няколко втородивизионни немски клуба, както и на руски елитни тимове.

27-годишният Петров изнесе поредица от силни мачове за "белите" през последните месеци. Именно той бе с основна заслуга за класирането до финала за Купата на България. Петров спаси дузпи в срещите с Черноморец и Пирин, след което тимът от "Овча Купел" стигна до сблъсъка с ЦСКА за трофея, но го загуби с 0:1.

Юношата на Славия е част от най-стария столичен клуб вече повече от 10 години. БЛИЦ разбра, че Венци Стефанов му е обещал това лято да го уреди с трансфер зад граница. В Славия нямат притеснения за вратарския пост, тъй като в отбора са талантите Стефано Кунчев, Людмил Зарев и Диян Вълков.

Очаква се в събота Емил Петров да бъде титуляр в контролата с Криля Советов. На стадиона в Самара ще има емисари на различни руски клубове, което е отличен шанс за стража да ги впечатли. Същото ще се опита да стори и Галин Иванов. Халфът игра под наем в Арминия (Билефелд), но напусна след изпадането на отбора в Трета Бундеслига. Сега опция пред таланта от Казанлък е руската Висша лига.

Както е известно, Венци Стефанов изтъргува двама играчи на Криля Советов през последните няколко месеца - вратарят Райс Мболи и защитникът Стив Жозеф-Ренет. /БЛИЦ