За вратаря на ЦСКА Густаво Бусато дербито в неделя (1 декември) срещу Лудогорец е равностойно на финал. Бразилецът направи равносметка след 11 мача, 9 от които без допуснат гол, и едва 3 попадения в своята мрежа. 

В неделя обаче му предстои най-сериозното предизвикателство и първо дерби, откакто е вратар на ЦСКА.

"Всеки футболист обича да играе в големи мачове. Знам, че Лудогорец е много голям отбор. В момента е лидер със сериозна преднина, ще бъде много труден мач. Но ние сме подготвени да посрещнем всяка една трудност по време на двубоя.

Страх нямаме, има само уважение към противника. Трябва да сведем грешките до минимум, за да излезем накрая победители. В момента не сме на много добро място в първенството и всеки мач за мен е финал", заяви Бусато пред bTV.

Макар да идва от 4-а дивизия на Бразилия, увереността му в ЦСКА расте, за което говорят и серията от 4 поредни мача със суха мрежа. А причината за него е само една – работата му под ръководството на треньора на вратарите Ивайло Петров – Пифа.

"Ивайло Петров е голям треньор. Още когато започна да ме тренира, му казах – ако ме беше подготвял от малък, сега щях да играя в някой от грандове на Европа. Той ни показва много детайли, които правят разликата. И както той е станал легенда на ЦСКА, се надявам и в бъдеще и аз да бъда част от тази история. Контрактът ми изтича в края на сезона и ще се надявам да се възползвам максимално занапред", уверен е той.

Бусато получава и нетрадиционна помощ за действията си на терена от... половинката си Даниела. 

"Това стана през 2017 г., когато много добре се справих с дузпите - от 8 дузпи хванах 5. Тя с часове анализираше видеа и ми запазваше най-добрите изпълнения и моменти на футболисти, а после ги гледахме заедно. Сега в ЦСКА има хора, които подготвят цялата тази информация за мен. Като Орландо например", заяви той.

В момента двамата очакват първото си дете. Вече са избрали и име - Изабела. Категорични са, че искат тя да се появи на бял свят у нас и да е българка.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020