Новият вратар на Черно море Илия Николов е подписал договор с клуба до декември, съобщи треньорът на „моряците“ Александър Станков за petel.bg. Николов се обвързал с клуба краткосрочно, тъй като е наясно, че ще бъде трети вариант след Китанов и Акалски. През зимата той ще си търси нов клуб, където да пази редовно.
 
Черно море уреди 22-ма играчи за предстоящия сезон в „А“ група. Сред тях са новите Кирил Акалски, Илия Николов, Симеон Райков, Матиа, Стенио дос Сантос и Живко Петков. В разширения състав са също 18-годишните юноши Мартин Костадинов и Александър Йовчев. Сашо Станков е впечатлен от тях по време на лагерите в Банско и контролите и смята да им даде игрови минути в някои елитни мачове.
 
За първото гостуване на Берое Станков разполага с 20 футболисти, тъй като Георги Китанов, Димо Атанасов и Бакари са наказани, а Кирил Акалски още не е възстановен от травмата в рамото. Под въпрос пък е Михаил Венков, който е с болки в коляното, след като бе ударен неволно от Симеон Райков на тренировката в понеделник. През седмицата „моряците“ водят занимания на стадион „Младост“. В събота те ще направят последната си тренировка във Варна и тръгват за Стара Загора.
 
СЪСТАВЪТ НА ЧЕРНО МОРЕ ЗА СЕЗОН 2014/15
Вратари: Георги Китанов, Кирил Акалски, Илия Николов, Християн Христов
Защитници: Сашко Александров, Кирил Котев, Живко Атанасов, Слави Сталев, Михаил Венков, Стефан Станчев, Мартин Костадинов
Халфове: Тодор Паланков, Даниел Георгиев, Бекир Расим, Стенио дос Сантос, Димо Атанасов, Александър Йовчев, Матиа, Симеон Райков
Нападатели: Бакари, Георги Божилов, Иван Коконов, Атанас Петров, Живко Петков

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите