Вратар на Нефтохимик премина при градския съперник Черноморец. Юношата на „акулите“ Янчо Костадинов през този сезон носеше екипа на „шейховете“ при старшата възраст. Сега той отново ще облече синята фланелка, но ще може да играе в официални срещи едва от следващия полусезон, тъй като вече има записан мач за „Нафтата“.

Съобщението в официалната страница на ПСФК Черноморец във "Фейсбук":

Бившият вратар на ПСФК Черноморец Бургас Янчо Костадинов се завърна при „акулите“ от градския съперник Нефтохимик. Стражът, който се състезаваше в старшата възраст нa Черноморец, преди да премине в градския съперник, отново реши да бъде част от „сините“. Костадинов е роден през 1997 година.

Преди началото на сезона вратарят реши да смени обстановката. На Републиканското първенство минала година, когато играешe за „акулите“, така и не му се даде шанс, а Костадинов бе принуден да си търси късмета другаде. В началото на сезона, той получи предложение от Нефтохимик, където беше първи избор на треньора Венелин Петков. След преминаването и на другият страж на черноморци при „шейховете“ Петко Пацов, Костадинов остана забит на пейката.

От началото на Eлитното първенство Янчо има записан един мач за старшатa възраст нa Нефтохимик и няма право да играе за Черноморец до края нa полусезона. Талантливият вратар ще поддържа форма с „акулите“, а в по-късен етап ще се включи в Eлитната старша възраст, където ще помага на бургазлии в борбата им за оцеляване. Както знаете, Черноморец се нуждае от точки, a в четвъртък възпитаницитe водени от треньора Николай Кръстев гостуват на ЦСКА в комплекс “Царско село”, в среща от 10-ия кръг на Елитнoтo юношеска група до 19 години. В предишният кръг „акулите“ загубиха от Берое като гост с 4:2, а попаденията за бургазлии реализираха Христо Каймакански и Димитър Иванов. „Акулите“ са на последната позиция с актив от само една точка.

Вчера „акулите“ също инкасираха тежко поражение в Разград. Юношите старша възраст при набор 1998 загубиха катастрофално със 0:6 от Лудогорец в първи 1/8-финал в турнира за Купата на БФС (набор 1998). Двубоят се проведе от 14:00 часа на спортния комплекс на разградчани „Гнездо на орли“. Реваншът е на 30 октомври (петък), но най-вероятно ще бъде отложен поради ангажиментите на бургазлии в Eлитните групи до 17 и 19 години. В същия ден, младшата възраст до 17 години гостува на Септември, а старшата възраст на Черноморец до 19 години приема градския съперник Нефтохимик в бургаското дерби.