Стражът Горан Гръблев се завърна в третодивизионния Марица. През изминалата седмица стана ясно, че двама от вратарите, които водеха подготовка с тима напускат. Титулярът от есенния полусезон Димитър Георгиев си тръгна по лични причини, а новопривлеченият през зимната пауза Петър Начев е решил да се върне в Спартак (Пловдив), тъй като не му е гарантирано титулярното място.

Ръководството на Марица взе мерки с оглед създалата се ситуация броени дни преди подновяването на шампионата и след проведени разговори Горан Гръблев се завърна в отбора. Гръблев бе част от състава на "жълто-сините" през последните няколко сезона. Той бе преотстъпен на Вихър (Белозем) през есента, където се представи много добре. През зимната пауза той бе привлечен в Гигант и проведе подготовка с отбора от Съединение.

„Радвам се, че се завръщам в Марица. Това е отборът на сърцето ми. Тук се чувствам най-добре. От няколко сезона съдбата ми е свързана с този клуб. Благодаря на треньора Стоян Димитров и ръководството на клуба за гласуваното доверие. Благодаря и на треньора на Гигант Иван Караманов за проявеното разбиране към мен," заяви Гръблев пред страницата на Марица във „Фейсбук“.