Героят на Локо (Пд) от мача за Купата с Локо (Сф) Флориан Лучини се срещна с феновете. Вратарят, който хвана дузпа, направи няколко интересни изказвания.

“Едуард Ераносян е трагедия. Аз съм на почти 30 години и не е нормално да ми се заповядва кога да си лягам. Професионалист съм и знам какво да правя, както и кога се чувствам най-добре. Има и други футболисти с характер, които трудно понасят да им се свеждат заповеди като в армията. Ако един треньор иска да извлече най-доброто от футболистите си, трябва да ги остави сами да взимат решения. Нито пък да им казва какво да ядат. Анелка например се храни в Макдоналдс поне три пъти седмично. Играл съм осем години в Рен със Силвен Вилтор. Той пиеше до 3-4 часа сутринта в един бар, а ако не го направеше, на терена бе катастрофа. И Сидни Гову е така”, обяви Лучини.

“За един вратар е важно да има стабилна защита пред себе си, за да се чувства сигурен. Всяка промяна в отбраната е катастрофална за всеки вратар. Чувствам се най-добре със защитата от мача с Локо (София). Не пренебрегвам и Крачунов, защото той е изпълнителен и слуша какво му се говори. Понякога се обажда повече от нормалното, но тъй като е само на 20 години, трябва да си мълчи повече”, коментира корсиканецът./БЛИЦ