Нефтохимик даде сериозна заявка за "А" група, след като победи с 3:1 един от преките си конкуренти Светкавица в двубой от 9-ия кръг на "Б" група. След само 10 минути игра в Търговище "шейховете" поведоха с гол на Емануил Манев, който засече центриране на Христо Лемперов. В края на първата част домакините можеха да възстановят равенството, но удар на Славчо Шоколаров бе спасен блестящо от вратаря на гостите Цветан Димитров.

В началото на втората част "шейховете" удвоиха преднината си. Вратарят Цветан Димитров вкара гол от собственото си наказателно поле. Юношата на "Левски" изпрати топката силно в полето на гостите, тя тупна и прехвърли вратаря на домакините, за да влети в мрежата му - 0:2.

Последва натиск на "мълниите", който даде резултат четвърт час преди края. Славчо Шоколаров проби и центрира в полето на гостите, където резервата Николай Вълев се разписа за 1:2. Крайното 1:3 бе оформено от Румен Николов, който надбяга Траянов и майсторски прехвърли вратаря на Светкавица.

След успеха Нефтохимик заема второто място в "Б" група с 19 точки, на 3 зад лидера Спартак (Плевен), който победи днес с 1:0 Спартак (Варна).

Светкавица днес записа втора поредна загуба след тази с 0:1 от Раковски преди седмица. Воденият от Георги Иванов-Геша тим вече е на петото място с 16 точки. Пред Светкавица са Спартак (Варна) и Чавдар (Етрополе), които имат по 17.