Всички обвинения в престъпна дейност спрямо бившия футболен рефер Момчил Врайков в Ейре са били свалени поради липса на доказателства. Това обяви самият той в ефира на Канал 3. Бившият съдия, изявяващ се и като футболист в аматьорската Северозападна "В" група, е прекарал 3 месеца в арест на Острова, а от около 2 седмици е отново в България.

Врайков протестира, че е не е получил картотека за решаващата среща от последния кръг на Северозападната "В" група на неговия Гигант (Белене) срещу Локомотив (Дряново). Според Врайков отказът, който той и треньорът му са получили от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново е на лична основа. Бившият съдия разкри, че председателят на съвета Георги Велинов иска да попречи на Гигант в борбата за оставане в групата.

"Треньорът беше във Велико Търново и председателят е отказал да издаде картотека. Казал е: "Ще я издавам след сезона. Аз решавам какво да правя и ще правя каквото си искам. Няма да му направя картотека", цитира Врайков изказването на Велинов.

Бившият рефер твърди още, че Велинов е щял да направи всичко възможно, за да бъде изваден Гигант от групата.

"Казал е, че ще направи всичко възможно мачът да бъде прекратен и ние да бъдем извадени. Съмнявам се обаче някой да си позволи да реже Белене, и то в Белене. Искам да се оплача от това управление на Северозападната група. Не се случва за първи път. От наша страна няма проблеми освен това, че той е изпратил писмо да има охрана от поне 10 полицая, защото мачът е рисков. Иска да има много полиция, за да могат съдиите да си правят каквото пожелаят. Направете каквото може да има мач в Белене, пратете ваша камера на стадиона", отправи призив Врайков в ефира на Канал 3.

"Зависим от резултата в друг мач - Спартак 1919 (Плевен) - "Левски" (Левски), но мисля, че не изпадаме. Искам да победим с честна игра", добави Врайков.

Коментирайки преживяванията си в Ейре, където прекара три месеца в полицейски арест по обвинения за източване на банкомати, бившият съдия заяви, че истината е изкривена.

"Няма нищо вярно. Ако беше вярно, сега щях да съм в Ирландия. Истината е, че е било заловено лице, българин, и тогава бе затворен целият район, в който се намирах. Разбрах, че имат право да ме държат 3 месеца и да ме освободят, ако нямат доказателства. Свалиха всички обвинения. Имам право да ги съдя, от което ще се възползвам. Ще ми бъде платено обезщетение. Бях в колата си и бях спрял до денонощен магазин да си купя сандвич и безалкохолно. Арестуваха ме посред нощ в 1:30 часа. След като излязох от денонощния магазин бях арестуван, бяха повдигнати обвинения и те паднаха", разказа случилото се в Ейре Момчил Врайков.